tisdag 1 december 2015

Vill du lära dig slöjdblogga med dina elever?

I samarbete med Webbstjärnan håller jag en workshop speciellt för dig som är slöjdlärare. Bloggen är ett utmärkt forum för att visa vad eleverna gör i slöjden och för att använda som lärplattform i undervisningen.

Kom igång med Webbstjärnan - en workshop

En praktisk workshop för lärare med målet att ge dig som lärare kunskaper i bloggverktyget WordPress för att du ska kunna arbeta med Webbstjärnan tillsammans med dina elever i skolan.
Webbstjärnans workshop ger dig de nödvändiga kunskaperna du behöver för att komma igång med webbpublicering. Dessutom får du inspiration från andra projekt och tips på hur du kan lägga upp arbetet.
Vi kommer att arbeta med webbpubliceringsverktyget WordPress och du behöver en sajt att arbeta med, som du skapar här hos Webbstjärnan (om du inte redan har en via Webbstjärnan).

Praktiska detaljer
Tid: 15:00 - 18:00 den 27 januari 2016
Plats: Fyrisborg, Fyrisborgsvägen 1 i Uppsala
Material: Ta med en egen dator med trådlöst nätverkskort.
Workshopledare: Elisabet Jagell

Inför workshopen
Vi vill att du ska vara förberedd, för att du ska få ut så mycket som möjligt av workshopen. Därför behöver du göra två saker innan workshopen.

1. Du behöver registrera ett lärarkonto på Webbstjärnan och skapa en webbplats som du ska arbeta med tillsammans med dina elever. Om du ska samarbeta med en kollega behöver bara en av er skapa en webbplats.
2. Gå kursen "Kom igång med Webbstjärnan" så att du har kött på benen inför workshopen. Har du inget inlogg på kursportalen kan du registrera dig här eller höra av dig till oss så hjälper vi dig.


Observera att det är fyra saker du behöver göra:
1. anmäla dig till kursen
2. registrera lärarkonto hos Webbstjärnan
3. skapa webbplats
4. registrera dig som användare på Webbstjärnans kursportal och gå kursen "Kom igång med Webbstjärnan" innan själva workshoptillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar